YinYoga er en restorativ og terapeutisk yogastil som handler om å gi seg hen og slippe kontrollen for å roe kropp og sinn. Det er en motvekt til de yang-baserte, mer fysisk krevende yogaformene. Ved å balansere yin/hvile/feminin og yang/energi/maskulin, øker vår trivsel på alle nivåer. 

Hvordan fungerer YinYoga?
YinYoga kjennetegnes av passive øvelser med en lett myk strekk, utført i stillhet og bevisst tilstedeværelse. Hver posisjon holdes i minst 3-5 minutter, hvilket gir oss tid til å roe sinnet. I YinYogaen ønsker vi å komme inn til kroppens fascia, bindevev, i stede for musklene. Dette oppnås ved å holde en medium til dyp strekk over lengre tid. Dette er derfor ikke en time med nødvendigvis så mange stillinger, men med et dypt fokus i de stillingene vi holder over flere minutter. Vi gir kroppen en mulighet til å gi slipp dypere.
Hovedfokuset er på området rundt hoftene og korsryggen. Disse områdene er rike på bindevev og lagrer i følge yoga-filosofien mange fysiske om følelsesmessige spenninger. 

Når skal du velge YinYoga? 
Hvis du har kroniske stivhet og smerte i kroppen, føler deg trøtt, overstimulert, har humørsvingninger, mange tanker som svirrer, har behov for å fylle på med energi og/eller har for mye energi.


Fordeler med YinYoga
- Roer kropp og sinn.
- Utfyller annen yogapraksis og trening.
- Lett å utføre, passer for alle.
- Veldig avslappende.
- Reduserer stress og uro.
- Bidrar til økt tilstedeværelse.
- Øker bevegeligheten i ledd.
- Skaper indre ro.
- Øker flyten av energi og livskraft, prana.

I YinYoga legger vi kroppen i ulike stillinger og lar tyngdekraften og tid jobbe for oss. Vi jobber med å gi slipp på alle plan gjennom en aktiv strekk.  
Om du deltar på Vinyasa-Flow timen i forkant er den perfekt å kombinere med en mer avspennende Yin-time etterpå. Da er kroppen varm og litt sliten, og man vil lettere kunne gi slipp på spenninger og finne et rolig sinn. Hos Spiren Yoga får du rabatt om du ønsker å gå på flere kurs i uken.

Grunnet situasjonen med Covid-19 vil vi i en periode fra 8 mars tilby en begrenset timeplan (se nettsidens forside), men vi håper å være tilbake med full timeplan så snart situasjonen tillater det. Meld gjerne din interesse på mail om du f.eks kan tenke deg å gå på andre kurs enn de som foreløpig er satt opp!


Kurs over 8 uker, onsdager kl 19.00-20.00. Kr 1890. Instruktør: Tone Stern Bergersen.  
For påmelding send en mail til post@spirenyoga.no og spesifiser hvilket kurs du ønsker å gå på! 
Om du har lyst til å gjøre yoga hos oss flere ganger i uken får du minus 20% på kurs nr 2 og minus 40% på kurs nummer 3. (Familie-yoga og Barne-yoga gjelder ikke her da vi har valgt å legge kursene på et lavere prisnivå for at flest mulig barn skal kunne ha muligheten til å gå på yoga) For Sandra sitt fordypningskurs i Yin-yoga gjelder også egne vilkår.
Påmelding er nødvendig og bindende. Avmelding innen 1 uke før oppstart medfører avgift på 500kr. Ved avmelding senere enn 1 uke før oppstart går hele kursavgiften til betaling.
Følg oss gjerne på FaceBook for hurtig oppdatering på nyheter fra Spiren Yoga.  

Ansvar
Du er selv ansvarlig for egen helse, kropp, sinn og sjel. Er du usikker på om du kan praktisere de ulike yoga-stilene vi tilbyr, delta på gong-bad og workshops, vennligst sjekk med din lege om det er ok. Vi kan være behjelpelige med råd men du selv er ansvarlig.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Velkommen til kurs i Terapeutisk Yin-yoga.

Dette er et minikurs over 4 ganger med restorativ og terapeutisk Yin-yoga hvor vi fokuserer på å gi slipp på hverdagsstresset , løsne opp i bindevevet og stram muskulatur, samt å få ro i kropp og sinn.

Yin presenterer ro, sakte bevegelser, og vi holder stillingene over lengre tid enn i dynamisk yoga, for å gi kroppen tid til å gi slipp på anspenthet, stress og smerter.

Instruktør Sandra er yinyogalærer og akupunktør og har sitt hovedfokus på muskel- og skjelettlidelser, stressrelatert plager, samt uro.
Hun bruker sin kunnskap som akupunktør i yogatimen og vil gi høy grad av tilrettelegging for hver deltaker for å oppnå dyp avspenning og ro.
Dette er som balsam for kropp, sinn og sjel.

Kurset går over 4 fredager klokken 10.00-11.30, og koster 1190kr. 
Ingen tidligere erfaring med yoga er nødvendig. Denne timen kan tilrettelegges for ALLES fysiske og mentale utgangspunkt.

Påmelding via mail til: sandra@lmlk.no

Minikurs i Terapeutisk Yin-yoga