MediYoga - Medisinsk Yoga 


MediYoga - Medisinsk yoga - er en terapeutisk form for yoga hvor formålet er å skape balanse i kropp og sinn.
Denne yoga-formen er utledet av den mer kjente yoga-formen, Kundalini-yoga, og er sammensatt av enkle, men kraftfulle fysiske øvelser i kombinasjon med pust og konsentrasjons-teknikker. Alle øvelser tilpasses og tar utgangspunkt i den enkeltes muligheter og kapasitet.

Dette er en yogaform som passer alle. Også for deg som for eksempel sliter med utmattelse, kroniske smerter elle andre helseutfordringer og som eventuelt har redusert fysisk kapasitet. Yoga-øvelsene utføres langsomt, kontrollert og med innlevelse. Målet er å utvikle fysisk smidighet, skape mental avspenning og balanse i din kropp, ditt sinn og din sjel.

Du får en trygg og rolig pause fra hverdagen med fokus på pusten og på bevegelser i takt med pusten din.

Alt det som gjør deg godt og som gir deg det du trenger.

Blant dokumenterte virkninger av yoga kan nevnes reduksjon av blodtrykk, bedring av muskel- og skjelettlidelser og lindring av svært mange stress-relaterte plager. Det er i de senere år gjort mye forskning på virkningene av Medisinsk Yoga og resultatene er intet mindre enn fantastiske både når det gjelder det som er nevnt innledningsvis, men også i forhold til ulike psykiske utfordringer. 


Et program i medisinsk yoga handler om den pusten som bidrar til helse, noen enkle og kraftfulle øvelser, hvile og meditasjon. Alle øvelser utføres på myke ull-yogamatter, eller sittende på en stol om det er bedre for deg og yogaen kan dermed tilpasses alles fysiske forutsetninger.  Vi har alt av utstyr som bolstere, tepper og puter for å kunne tilrettelegge for en god time for DEG! Selv om øvelsene tilsynelatende er enkle, er de allikevel meget virkningsfulle da de påvirker oss på både et fysisk, mentalt og emosjonelt plan - noe som gjør at mange som utøver MediYoga regelmessig opplever store positive endringer. 

Les gjerne det som står under Yoga-terapi også for mer utfyllende informasjon om MediYogaens fantastiske effekter.


Vil du gjøre noe godt for deg selv og ta et aktivt grep for egen helse,
både fysisk, psykisk og emosjonelt er det kanskje dette du skal melde deg på!


Vi tilbyr hele 5 ukentlige kurs i MediYoga. Alle timene ledes av MediYoga Lærer og Terapeut Monica  som har medisinsk kompetanse og bred erfaring i å undervise og tilrettelegge timene slik at de oppleves trygge og gode for alle deltagere, uansett fysisk eller mental kapasitet.  Om du ønsker å melde deg på et eller flere kurs, send en mail til post@spirenyoga.no og spesifiser hvilket tidspunkt du ønsker! 
Grunnet situasjonen med Covid-19 vil vi i en periode fra 8 mars tilby en begrenset timeplan (se nettsidens forside), men vi håper å være tilbake med full timeplan så snart situasjonen tillater det. Meld gjerne din interesse på mail om du f.eks kan tenke deg å gå på andre kurs enn de som foreløpig er satt opp! 

Vi tilbyr MediYoga kurs til følgende tidspunkt:

- Mandager kl 9.30-11.00 MediYoga 2 med Monica. 
- Mandager kl 18.00-19.30 MediYoga 2 med Monica. 
- Tirsdager kl 9.30-11.00 MediYoga 1 med Monica. Et nydelig kurs for deg som er ny til yoga eller ønsker å ta det helt rolig med mye fokus på pust! 

- Tirsdager kl 18.00-19.30 MediYoga 1 med Monica.  Et nydelig kurs for deg som er ny til yoga eller ønsker å ta det helt rolig med mye fokus på pust!

- Tirsdager k 20.00-21.30 MediYoga 2 med Monica. 

MediYoga 2: For deg som har gått ett eller flere  MediYoga kurs før.  
MediYoga 1: For deg som er helt ny til MediYoga eller som ønsker å ta kurset på nytt for å fortsatt ha fokus på pust og grunnleggende teknikk.
Mange velger å gå flere MediYoga 1 kurs og har ikke noe mindre utbytte av yogaen av den grunn.  


For påmelding, send mail til post@spirenyoga.no. Spesifiser hvilket kurs du ønsker å melde deg på!


Kursene går over 8 uker og koster 1890kr.  Vi forsøker å være fleksible med å la deltagere få bytte kurs/dager ved behov eller for å ta igjen eventuelle tapte timer. Vi tilrettelegger også for turnusarbeidere som vil kunne ha muligheten til å flekse mellom kurs på dagtid og kveldstid! 
Om du lurer på noe, ta en uforpliktende telefon til Monica på 99723040 eller send en mail!


Om du har lyst til å gjøre yoga hos oss flere ganger i uken får du minus 20% på kurs nr 2 og minus 40% på kurs nummer 3.  

For Sandra sitt fordypningskurs i Yin-yoga gjelder også egne vilkår.  

Påmelding er nødvendig og bindende. Avmelding innen 1 uke før oppstart medfører avgift på 500kr. Ved avmelding senere enn 1 uke før oppstart går hele kursavgiften til betaling.
Følg oss gjerne på FaceBook for hurtig oppdatering på nyheter fra Spiren Yoga.  


Ansvar: Du er selv ansvarlig for egen helse, kropp, sinn og sjel. Er du usikker på om du kan praktisere de ulike yoga-stilene vi tilbyr, delta på gong-bad og workshops, vennligst sjekk med din lege om det er ok. Vi kan være behjelpelige med råd men du selv er ansvarlig.