Restorative Yoga kjennetegnes av en utstrakt bruk av hjelpemidler som bolstre, terapeutiske/tunge tepper, yoga-blokker, øyeputer mm og man bruker god tid på å "bygge opp" kroppen i den ønskede stillingen (se bildet ovenfor som eksempel). Når man har funnet den helt optimale stillingen har man tilrettelagt for at kroppen skal kunne slappe helt av, og mens man er i stillingen i 15-20 min (i noen stillinger enda lengre), vil tiden og støtten kroppen og nervesystemet opplever å få gjøre at spenninger dypt ned i bindevevet vil kunne slippe taket. Parallelt holder vi et oppmerksomt nærvær i kroppen, på det vi kjenner av fornemmelser og signaler fra kroppen, eller vi holder oppmerksomheten på opplevelsen av pusten i kroppen.

Timen starter med en meditasjon og bevisstgjøring på å komme "ned fra hodet/sinnet/tankestrømmen" og nettopp begynne å lytte til kroppen og de signaler den gir. Videre vil vi jobbe oss inn i 2-3 stillinger. Dette er en dypt rehabiliterende og gjennoppbyggende time.  Tidvis vil  restorativ-lærer Monica som også er utdannet musikkterapeut bruke lydbølger fra ulike syngeboller og store gonger til å ytterligere forsterke effekten av stillingene og hjelpe deltagerne til og i enda større grad klare å gi slip/ opvergi seg i stillingen. 


Dette er en time som passer for alle og som alle vil ha godt av, men den passer kanskje ekstra godt for deg som eventuelt sliter med: 

- spenninger, kroniske smerter

- mye stress, indre uro

- er mye styrt av tankekjør og sliter med å koble av/slappe av. 


Dette er en time hvor man får mye personlig tilrettelegging, og vi har derfor maks 9 deltagere på dette kurset for at alle skal kunne få det de har behov for. 


Kurset går tirsdag formiddag kl 12.00-13.30, over 8 uker (ingen kurs uke 38). Oppstart 20 august. Pris: 1690kr.


For påmelding, send en mail til post@spirenyoga.no og spesifiser hvilket kurs du ønsker å melde deg på. Minus 20% på kurs nr 2 og minus 40% på kurs nummer 3.
Påmelding er nødvendig og bindende. Avmelding innen 1 uke før oppstart medfører avgift på 500kr. Ved avmelding senere enn 1 uke før oppstart går hele kursavgiften til betaling.
Følg oss gjerne på FaceBook for hurtig oppdatering på nyheter fra Spiren Yoga.


Ansvar: Du er selv ansvarlig for egen helse, kropp, sinn og sjel. Er du usikker på om du kan praktisere de ulike yoga-stilene vi tilbyr, delta på gong-bad og workshops, vennligst sjekk med din lege om det er ok. Vi kan være behjelpelige med råd men du selv er ansvarlig.